Isnin, 7 September 2015

"Bestie Forever' Segmen By Jejak Jutawan Senyap

Assalamualaikum W.B.T

Setelah sekian lama saya tak aktif dalam blog.. kini saya kembali... hahahah... 
blog ni seperti biasa medan saya mencari duit poket... jadi sudi2 lah jenguk2 blog saya k... mana tahu ada yang berkenan... heheheh...

Oppss!!! berbalik kepada contest ni... bila saya tengok tajuknya saya sangat tertarik... memang saya berminat sangat nak join... selain daripada suka menulis, saya juga sebenarnya ingin berkongsi kawan baik saya kepada semua... bukan kawan ye... kawan-kawan... maknanya saya ada ramai kawan baik... best kan... heheheh... ok ni saya nak kenalkan kawan2 baik saya...

^
^
^
^
^
^
TADAAA !!!!


Comel tak kami semua... hahahahha... ok saya kenalkan... 
kanan dari atas ROS, HAS, ANI
kanan dari bawah YAN, SYIDAH, me & myself TANTY :D

kenapa saya katakan kami ni kawan baik... kerana kami telah berkawan selama 20 TAHUN dan masih berkawan sehingga sekarang... takde sorang pun yang dikatakan 'lost contact'...

kalau nak diceritakan pengalaman yang tidak dapat dilupakan oleh kami memang sangatttttt lah banyak... bayangkan kami sama-sama menghuni asrama di salah sebuat sekolah di PULAU PINANG selama 5 tahun... mesti banyak kenangan manis... tahu saja lah kan... masa tu kanak-kanak riang lagi... sekolah pulak perempuan semua... apa lagi... jadi OTAI la kami... hahahahha... tambah-tambah bila dah jadi kakak senior tu... makin menjadi-jadi perangai... semua tu memori indah kami di zaman sekolah...

saya pun tak tahu nak cerita pengalaman yang mana... Tapi takpe di sini saya cerita sikit pengalaman semasa hari pertunangan salah seorang daripada kami... masa tu Ros nak bertunang... ketika tu Saya, Yan, Ani, dan Syidah masih belajar di universiti... kami ber-4 belajar di KL tapi Universiti yang berlainan... Ros dan Has menginap di PENANG... kami mesti la nak hadir majlis tunang kawan baik kami kan... so kami ber-4 pun plan... jom kita balik Penang naik keretapi... lagipun student lagi kan... itu je la mampu... hahahahha... malam sehari sebelum majlis kami berkumpul di KL Sentral.... jadi bermulalah kami punya journey... padahal balik Penang je pun... hahahha... tapi yang syoknya sebab kami dapat reunion... bukan senang kami nak jumpa... masing2 sibuk dengan kerja... sibuk study... jadi bila dah sekali jumpa tu apa lagi... sembang tak ingat la... dalam keretapi tu jiran2 sebelah bengang je dengan kami gamaknya... mana taknya... sembang tak berhenti... gelak tak ingat dunia... tak reti nak tido ke apa budak2 ni... hahahahha....

Kami sampai di Penang awal pagi... tumpang rumah parents Syidah kejap... itu pun tak tido jugak...  sambung menyembang... tak reti ngantuk gamaknya... Beberapa jam sebelum majlis kami dah siap2 pergi rumah Ros... kami jumpa Has di sana... makanya lengkap la geng kami 6 orang... dah cukup korum buat keje lain pulak... asyik la tangkap gambar... ambik video... happy sangat kot dapat reunion.. bersembang jangan cakap... makin rancak... Alhamdulillah majlis berjalan lancar hari tu... semua happy... 

Kami yang di KL ni kena balik malam tu jugak... Ros & Has hantar sampai stesen keretapi malam tu... dah sampai KL Sentral kami masing-masing balik ke universiti masing2... penat jangan cakap... tak cukup tidur... dah sampai hostel tidur pulak sampai tak ingat dunia... hahahahah... Tapi puas hati sebab dapat jumpa dengan kawan2 yang boleh dikatakan KAWAN DUNIA AKHIRAT...

Semoga persahabatan kami akan kekal hingga akhir hayat...
Aminn..



5 ulasan:

  1. gud job buddy!!!! apa xcerita kita sembang apa?? o..ok..klu creta...mana ckup dakwat!!! hahahaha
    -Tuncai

    BalasPadam
  2. Happy nya tgk korang! gudluck dear :)

    BalasPadam
  3. TQ aneng hitchies & fifi fizah

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...